\

Restaurant Fris

Twijnderslaan 7, 2012 BG Haarlem, Nederland
Bezoek website

Restaurant Fris

Midden in Haarlem, nabij het Frederikspark, staat Restaurant Fris. Een modern restaurant waar chef Rick May gerechten presenteert die gebaseerd zijn op de klassieke Franse keuken, welke hij weet te verfijnen met wereldwijde invloeden. Proef de favoriete signature dish, oftewel de guilty pleasure, van de chef. Zijn Franse croissant met eendenlever, Ibéricoham, Savoramosterd met VOC-specerijen, en vijgenijs is een smaakbom met wereldwijde invloeden. De wijnkaart vertegenwoordigt de Oude en de Nieuwe Wereld met een mondiale blik. Respect voor pure en eerlijke producten uit de regio luidt het devies bij Fris, want achter elk gerecht en in elke wijn schuilt een bijzonder gepassioneerd verhaal.

Rick May– Quote

“Tijdens mijn vele reizen raak ik gefascineerd door de diversiteit van internationale keukens. In het bijzonder de Aziatische keuken. De authentieke Aziatische keuken met zijn eeuwenoude voedingsleer, tradities en het gebruik van specerijen intrigeren en inspireren mij nog steeds. Door gebruik te maken van geurige specerijen ontstaat er spanning en gelaagdheid in een gerecht!”Rick May

Rick May CV

De geboren en getogen Haarlemmer Rick May vindt het als kind al leuk om samen met zijn oma te koken, de passie van oma proeft hij direct. Thuis is er weinig tijd voor koken en geeft May aan dat de kookstijl in moeders’ keuken moet veranderen. Zijn inbreng wordt zeer gewaardeerd. May krijgt als tiener de supervisie in de keuken met een budget van 20 euro per dag. Hij geniet ervan dat men thuis smult van zijn culinaire creaties en droomt van een eigen restaurant. Na de middelbare school gaat hij naar de koksopleiding en de middelbare hotelvakschool. Hij loopt stage in Spanje bij Castell d’Empordà in La Bisbal en bij De Leuf** in het Limburgse Ubachsberg. In Spanje kookt hij voor het eerst met ambachtelijke producten en daar wordt zijn persoonlijke signatuur gevormd. Bij chef Paul van de Bunt van restaurant De Leuf rondt hij het laatste jaar van zijn driejarige opleiding als zelfstandig werkend kok af. Paul van de Bunt is een groot voorbeeld voor May, in een zeer leerzame periode en op een plek waar hij met liefde de haute cuisine omarmt. In 2013 gaat hij naar Fris en krijgt daar de ruimte om zich te ontwikkelen tot chef. Een vroege droom komt uit, in 2016 wordt May eigenaar van Fris.

Inner Voice Rick May

“Als je als team goed samenwerkt en ervoor zorgt dat alles gesmeerd loopt, krijg je reuring in de zaak en swingt de avond voor iedereen.

 

 

Delen