Marrees
Stadhuispassage 10, Weert, Nederland
Bezoek websiteRestaurant Marrees
Midden in het bruisende centrum van Weert ligt Restaurant Marrees. Bij binnenkomst valt gelijk het bijzondere interieur op: kunstig en kleurrijk, gecombineerd met casual chique. In de prachtige oude gewelvenkelder staan Italiaanse wijnparels van formaat, aangevuld met favoriete wijnen uit Frankrijk en de Nieuwe Wereld. SVH Meesterkok Jan Marrees heeft een elegante kookstijl met mediterrane en internationale invloeden, de seizoenen kleuren zijn menukaart. Proef klassiekers als de ‘oester mojito’ of de ‘lasagne met kreeft’ en laat u ondertussen verrassen met de kelderschatten van gastvrouw Patricia Marrees. Een avond bij Marrees is onvergetelijk!
Jan & Patricia Marrees– Quote
“Mijn gerechten zijn gebalanceerde en uitgedachte composities. Zoet, zuur, zout, bitter of krokant en zalvig. Contrasterende combinaties die harmoniëren geven een sensationele smaakbeleving. Opposites always attract.” – Jan Marrees
“Als gastvrouw en sommelier wil ik een goed verhaal vertellen. Voordat een gast iets proeft, mag het water al in de mond lopen.” – Patricia Marrees
Jan Marrees CV
Chef Jan Marrees wil van jongs af aan kok worden. Hij wil toastjes bereiden, menukaartjes maken en bedienen. Op 15-jarige leeftijd wordt hij afwashulp bij Restaurant Jan De Mosselman, waar hij promoveert tot keukenhulp. Marrees wil naar de Middelbare Hotelschool, maar wordt afgewezen. Hij besluit naar de koksopleiding in Eindhoven te gaan. Als leerling kok met ambitie schrijft hij alle toprestaurants in Limburg aan. Hij wordt aangenomen bij Restaurant De Leuf door chef Paul van de Bunt, hier krijgt hij een gedegen Franse klassieke basis mee. Na De Leuf gaat Marrees in de leer bij sterrenrestaurant Lindenhorst. De dressings van chef Ida van den Hurk zijn uit de kunst. Bij restaurant D’r Bloasbalg maakt chef Jan Waghemans indruk op Marrees met zijn vernieuwende technieken. Marrees keert terug naar De Leuf, maar nu als sous-chef. Samen met van de Bunt kookt hij naar een ster toe. De volgende stap is De Swaen in Oisterwijk, bij nestor Cas Spijkers. Hierna wordt Marrees aangenomen als chef kok bij Bretelli. In 2010 neemt hij de zaak over en in 2012 wordt hij SVH Meesterkok. Samen met zijn vrouw Patricia zet hij Bretelli op de kaart en ze worden door Michelin verrijkt met een ster. Sinds 2018 is Bretelli gesloten en zijn zij restaurant Marrees begonnen.
Inner Voice Jan Marrees
“Een eigen stijl, een eigen visie en vooral geen kopieergedrag! De signatuur van een echte chef!”