\

Herberg Onder De Linden

Burgemeester van Barneveldweg 3, 9831 RD Aduard, Nederland
Bezoek website

Herberg Onder De Linden
De geschiedenis van Herberg Onder de Linden gaat terug tot 1735. In die tijd was de herberg de eerste pleisterplaats tussen Friesland en Groningen waar men zowel kon eten als overnachten. Dat kan nog altijd, aangezien de herberg ook over kamers beschikt. Bij mooi weer kan men plaatsnemen op het terras tussen de bloemen en de kruiden en op koude dagen is een aperitief bij de open haard een warme aanrader. Herberg Onder de Linden heeft een lichte klassieke keuken met moderne Aziatische invloeden en niet-alledaagse wijnen. Steven Nijenhuis laten zowel in het interieur als op de kaart zien dat klassiek en modern met een beetje pit heel goed samengaan!

Steven Klein Nijenhuis  – Quote
“Het moet een avondje uit zijn voor de gast. Geen kille bedoening, maar onthaasten en jezelf kunnen zijn. Als een gast zijn vinger door de saus haalt, beschouw ik dat als een groot compliment.“ – Steven Klein Nijenhuis

 

 

Steven Klein Nijenhuis – CV

Van afwasser tot sterrenchef! Chef Steven Klein Nijenhuis is autodidact, hij begint als afwasser in een strandpaviljoen om een reis rond de wereld te bekostigen. Steven wil de wereld proeven in Azië, Zuid-Amerika en Israël. Terug in Nederland volgt Steven een korte cursus op de Culinaire Vakschool. Na deze cursus wordt hij meteen chef-kok van Herberg In de Valk te Middelstum. Hier krijgt hij geheel de vrije hand, door vallen en opstaan komt hij er gaandeweg achter dat hij talent heeft. Bij sterrenchef Geerhard Slenema, voormalige eigenaar van Herberg Onder De Linden, leert hij de klassieke kooktechnieken. Chef Geert-Jan Vaartjes van Restaurant De Heeren van Harinxma onderwijst hem in de moderne technieken. In 2013 opent Steven samen met Tanja Restaurant In de Molen in Onderdendam. In 2016 nemen ze Herberg Onder de Linden over en verhuist de Michelinster gelijk mee.

 

Inner Voice Steven Klein Nijenhuis

“Om je niveau te behouden, moet je constant vernieuwen en kritisch blijven. Vooral niet kijken naar wat anderen doen. Wil je jezelf naar een hoger niveau tillen, dan moet je afgaan op je gevoel en je intuïtie.”

Delen