\

De Ertepeller

Slobbengorsweg 149, 3351 LH Papendrecht, Nederland
Bezoek website

Restaurant De Ertepeller

Restaurant De Ertepeller is gevestigd op een unieke plek in Papendrecht. Alle gasten hebben zowel in het restaurant, de bistro en de wijnbar een fenomenaal uitzicht op het drukbevaren Drierivierenpunt en het oude centrum van Dordrecht. Chef Arjan Kuipers runt het restaurant samen met compagnon en sommelier Mark van den Berg. Kuipers heeft een Franse klassieke kookstijl die fijn verweven is met multiculturele invloeden. De kunst in het interieur weerspiegelt de wereldse kookstijl van de chef. Bij De Ertepeller worden letterlijk alle zintuigen geprikkeld onder het motto kleur, geur en structuur. Pas in de finale wordt de gast verrast met de smaak en de wijn-spijs combinatie.

Arjan Kuipers & Mark van den Berg – Quote

“Naast koken is wijn een grote hobby, samen met Mark spar ik over de mooiste wijn-spijs combinaties. De juiste gastronomische combinatie en de vakkundige bediening zorgen voor een onvergetelijke ervaring.” – Arjan Kuipers

“Ik hou ervan om gasten een onvergetelijke avond te bezorgen, een bezoek aan De Ertepeller moet hoe dan ook een culinair avontuur zijn!” Mark van den Berg

Arjan Kuipers

Wanneer Arjan Kuipers besluit om de koksopleiding te volgen in Breda volgt hij in zijn vrije tijd zowel in binnen- als buitenland diverse sterren-stages. Kuipers gaat als leerling naar sterrenrestaurant Solo, daar leert hij van chef El Harouchi puur te koken. Ze gebruiken Noord-Afrikaanse producten en zijn wars van moleculaire technieken. De volgende stap in zijn loopbaan is sterrenzaak De Gieserwildeman, hier krijgt hij een gedegen klassieke basis en specialiseert hij zich in de patisserie. Bij de spiksplinternieuwe zaak De Limonadefabriek mag hij aan de slag als sous-chef, samen met de chef bedenkt hij aldaar een geheel nieuwe kaart. Hij maakt een volgende stap en wordt chef kok bij sterrenrestaurant De Hoefslag. Kuipers ontwikkelt zodoende een eigen signatuur. In eerste instantie gaat het hem om kleur, geur en structuur, met als doel de uiteindelijke compositie de gast te doen verleiden te proeven. Chef Kuipers behaalt meerdere wijndiploma’s en neemt deel aan vele wijn-spijs wedstrijden.

 

Inner Voice Arjan Kuipers

“Je kunt veel leren van verschillende culturen! Verschillende eetgewoontes zullen je inspireren! Wij hebben als team een wereldse blik!”

Delen