De Beejekurf
Paterslaan 15, 5801 AS Venray, Nederland
Bezoek websiteRestaurant De Beejekurf
De naam ‘De Beejekurf’ heeft een speciale betekenis voor chef Mathijs Jacobs en gastvrouw Hanneke Verstappen. De Beejekurf is een plek waar men samenkomt en waar ambachtelijk handwerk hoog in het vaandel staat. Bij binnenkomst valt gelijk de Beejekunst in ‘The Queens Room’ op. Een mix van stencil-, collage- en comic art zorgen direct voor voldoende gespreksstof. Chef Mathijs Jacobs heeft een moderne kookstijl met een nostalgische twist, welke bij Jacobs staat voor regionaal en ambacht. Smaakherinneringen van vroeger spelen een grote rol in zijn culinaire creativiteit. De wijnkaart van Gastvrouw Hanneke Verstappen biedt voor elk wat wils. Een avond bij De Beejekurf is gewoon bij-zonder!
Mathijs & Hanneke– Quote
“Onze regio heeft zoveel te bieden: wild, asperges of honing. Het is één grote culinaire inspiratiebron.” – Mathijs Jacobs
“Vanaf het eerste moment zorg ik ervoor dat de gast zich goed voelt. Het mag de gast aan niets ontbreken! Een avond bij de Beejekurf is een feestje!” – Hanneke Verstappen
CV
De liefde voor het koken krijgt Mathijs Jacobs mee van zijn moeder, hij weet al gauw dat hij kok wil worden. Vanuit de Middelbare Hotelschool komt hij als stagiaire terecht bij chef Nico Boreas op Kasteel Erenstein. Van chef Boreas leert hij dat je – naast hard werken en discipline – moet genieten, maar bovenal dat voetballen en snookeren belangrijk zijn voor de teamspirit. Bij Restaurant Onder De Boompjes mag hij onder de hoede van chef René Brienen aan de slag als chef de partie. Brienen geeft Jacobs veel plezier in het vak, hij raakt onder de indruk van de kwaliteit en de bereidingstechnieken van deze chef. De volgende stap is Hof van Deurne, waar Jacobs sous-chef wordt van meester-kok Cees van Boerdonk. Deze leermeester beheerst de Franse klassieke keuken als geen ander en geeft Jacobs een gedegen basis mee. Bij Restaurant Valuas leert hij van chef Eric Swaghoven dat je enkel met structuur en discipline een ster behalen kunt. Jacobs voelt dat hij klaar is voor een eigen zaak en begint in 2013 Restaurant De Beejekurf in Venray. Zijn partner Hanneke Verstappen is sinds 2014 de gastvrouw in de zaak, in die rol vult zij Jacobs en zijn team zonder enige vooropleiding uitstekend aan.
Inner Voice Mathijs Jacobs
”Net als bij een bijenvolk draait het bij De Beejekurf om teamwork. We werken met- en voor elkaar. Niet alleen voor de gast, maar ook voor het team moet een avond bij De Beejekurf een feestje zijn.“