\

Restaurant l’Atelier

Markt 9, 6271 BD Gulpen, Nederland
Bezoek website

Restaurant Atelier

Restaurant Atelier is gevestigd in een oud kleermakersatelier, in dit historische vakwerkhuis tref je een moderne industriële inrichting aan. Stoere, natuurlijke materialen en linnen op tafel. Oftewel ‘casual chique’. Van spijkerbroek tot smoking – zoals het een voormalig kleermakersatelier betaamt – iedereen is er welkom. De kookstijl van chef Hans Kinkartz is klassiek modern met een wereldse toets. Gastvrouw en sommelier Ellen Kinkartz heeft naast klassieke wijnen, ook vernieuwende biologische en biodynamische wijnen geselecteerd voor de wijnkaart. Neem plaats in het restaurant of aan de bar bij de open keuken en proef de Kinkartz-signatuur in dit bijzondere atelier.

Atelier

Hans & Ellen– Quote

“Ik werk graag met regionale producten en volg de seizoenen. Smaak en authenticiteit dragen bij aan de beleving van mijn gerechten.” Hans Kinkartz

“Op de wijnkaart staan meer dan 200 wijnen en geen enkele daarvan vind ik niet lekker! Gelukkig heb ik een brede smaak. Op de wijnkaart staat ‘Het is pas crisis als de wijn op is’. Bij ons is de wijn gelukkig nooit op!” – Ellen Kinkartz

Hans Kinkartz CV

Als zoon van de melkboer verdient Hans Kinkartz zijn eerste centen bij de plaatselijke bakker. Het leidt ertoe dat hij naar de Middelbare Hotelschool gaat, maar daar komt hij erachter dat hij liever kok wil worden dan bakker. Tijdens zijn opleiding gaat hij een jaar stage lopen in een hotel in Zwitserland, hier leert hij dat je hard moet kunnen werken en veel vlieguren moet maken als kok. Direct na de Middelbare Hotelschool wordt hij aangenomen als sous-chef bij Auberge De Rousch. Het is een grote stap en alles draait om organisatie en stressbestendigheid. Na een paar omwegen komt Kinkartz terecht bij Kasteel Vaeshartelt en daar is banqueting het devies. Wanneer hij wordt benadert voor de functie van chef kok in Hotel Bellevue grijpt hij deze kans met beide handen aan. Gaandeweg komt Hans Kinkartz zijn huidige partner Ellen tegen en ze willen beiden graag een eigen zaak beginnen. Tijdens een etentje bij Atelier – het voormalige ‘Chez Q’ – uit Kinkartz deze wens bij de eigenaar, het blijkt een belangrijke opmerking op de juiste plaats. Op 1 januari 1999 opent Atelier haar deuren met de juiste gastronomische visie, getuige de eervolle vermeldingen in diverse gidsen.

 

IV Inner Voice Hans Kinkartz

”Het gaat niet om de kunst van het weglaten, het gaat erom wat je aan een gerecht toevoegt. Er mag niets extra’s op het bord liggen als het niets toevoegt. Het draait in eerste instantie om de smaak en pas daarna komt de presentatie.“

 

Delen