\

Hemingway

Grote Markt 36, 4611 NT Bergen op Zoom, Nederland
Bezoek website

Restaurant Hemingway

In het historische centrum van Bergen op Zoom ligt Restaurant Hemingway. Een restaurant dat vernoemd is naar Ernest Hemingway, schrijver en groot levensgenieter met waardering voor wijnen en spijzen. In dit restaurant staat culinair genieten centraal. Men treft hier een klassieke Franse kookstijl aan met wereldse invloeden, maar ook de keuken van de Lage Landen. Op de kaart staan lokale producten van de Brabantse Wal, oer-Hollandse producten in een modern jasje. De wijnkaart is samengesteld door register-vinoloog Guus Van Dijk. Een mooi aanbod van wijnen, bewust opgebouwd met gevestigde en alternatieve wijnen. Van Dijk zoekt de spanning graag op en wil daarmee de gast blijvend verrassen.

Tim Schimmel– Quote

“Wij zijn ambassadeur van de Brabantse Wal. Op onze kaart staan ook onze leveranciers, want door hen komen we bij de ziel van het product uit. Onze Brabantse Wal-asperges hebben een lichte zilte smaak en de oesterzwam uit Bergen op Zoom wordt verbouwd op ons eigen koffiedik, in een kelder om de hoek. Uiteraard serveren wij ook wijn van Domaine de Brabantse Wal.”- Tim Schimmel

Tim Schimmel CV

Gastheer Tim Schimmel slaat aan het begin van zijn studie twee vliegen in één klap. Hij wil zich verdiepen in alle aspecten van de gastronomie en een reis maken naar Nieuw-Zeeland. Hij gaat naar de Hogere Hotelschool in Breda, destijds de enige opleiding met stageplekken in Nieuw-Zeeland. Voordat hij aan de opleiding begint, verkent hij de omgeving. Hij wordt op slag verliefd op Grand Hotel De Draak en Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom. Hier wil hij werken tijdens zijn studie. Zijn wens komt uit en na een snuffelstage gaat hij aan de slag als receptionist. Zijn grote passie is koken, echter tijdens zijn stages komt hij erachter dat hij liever voor de schermen acteert. Zijn stage in Auckland heeft hem gevormd van stagiair tot volwassen professional. Gedurende zijn opleiding komt hij terecht bij Hotel Des Indes in Den Haag, daar leert hij over welke vaardigheden een gastheer op 5 sterren niveau dient te beschikken. Na zijn studie ervaart hij dat een 9 tot 5 desk job als Marketing Assistent niet zijn ding is en krijgt hij de functie Operations Manager aangeboden op het vertrouwde nest in Bergen op Zoom. Deze uitdaging pakt hij met beide handen aan, want oude liefde roest nooit!

 

Inner Voice Tim Schimmel

“Aan een verliefd stelletje moet je niet tot in den treuren een kaasplankje uitleggen.

Een goede gastheer zorgt ervoor dat het kaarsje blijft branden!“

Delen