\

Eindeloos

Korfmakersstraat 17, 8911 LA Leeuwarden, Nederland
Bezoek website

Restaurant Eindeloos

Restaurant Eindeloos is gevestigd in een monumentaal pand uit de 16e eeuw. Van buiten klassiek, maar van binnen intiem en ongedwongen. De kookstijl van chef Willem Schaafsma betreft een combinatie van klassiek en modern zonder franje. Een gerecht bevat meer groente dan vlees en heeft hooguit vier verschillende smaken. In dit restaurant staan producten uit de directe omgeving op de kaart, wederom zonder franje. Eerlijke producten uit de regio zoals Friese kazen, Friese kalveren en verse vis uit de Friese meren. Duurzaamheid, biologisch en seizoensgebonden zijn belangrijke pijlers. Geheel passend bij deze filosofie staan op de wijnkaart enkel wijnen die 100% biologisch en ongefilterd zijn.

Willem Schaafsma – Quote

“Als chefs moeten we ons ambacht bewaken en ervoor zorgen dat de komende generatie koks niet verleerd hoe men moet fileren of uitbenen. Als chef moet je kunnen werken van kop tot staart. Daarnaast moet je als leermeester overbrengen dat terroir een mooie rol kan vervullen bij de keuze voor een product, ook in je eigen regio!“- Willem Schaafsma

 

Willem Schaafsma CV

De Friese boerenzoon Willem Schaafsma wil graag dierenverzorger worden, helaas wordt hij uitgeloot voor de opleiding. Schaafsma besluit dan de Middelbare Hotelvakschool te gaan volgen in Leeuwarden. Tijdens zijn stage bij De Posthoorn in Dokkum slaat de vonk pas echt over, hij wil chef worden. Dan gaat het snel, hij is 18 jaar en wordt chef de partie op Landgoed Lauswolt. Een gedegen basis in leren organiseren en kennis van de klassieke keuken krijgt hij mee van chef Marc Van Gulick. Vervolgens wordt hij chef de rôti bij Michel van der Kroft in De Kersentuin en volgt hij tevens De Sterklas bij Albert Kooy. Kooy leert hem de meest eenvoudige technieken heel goed uit te voeren, Van Der Kroft bezielt hem met tomeloze energie en enthousiasme voor het vak. Militaire precisie in de keuken krijgt hij mee van sterrenchef Pascal Jalhay van Restaurant Vermeer. Creativiteit en ervaring pikt hij op in de internationale keuken van Ciel Bleu, bij Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Uiteindelijk wordt hij aangenomen door ’t Nonnetje in Harderwijk om als sous-chef van Michel van der Korft de sterren van de hemel te koken. Hij is klaar voor de volgende stap en opent in 2010 het biologische restaurant Eindeloos.

 

Inner Voice

“Buigen als een knipmes vind ik niet meer van deze tijd. Bij Eindeloos werken mensen in de bediening die zichzelf zijn. Het gaat bij ons om oprecht gastheerschap!”

Delen