\

De Witte Zwaan

Dorpsstraat Vo Steenstraat 8, De Bilt, Nederland
Bezoek website

Restaurant De Witte Zwaan

Midden in het centrum van De Bilt vind je Restaurant De Witte Zwaan. In dit moderne restaurant draait het om casual fine dining in een losse en vlotte sfeer. Op het menu staan smaakvolle seizoensgerechten die gemaakt worden van kraak verse producten die afkomstig zijn van kleine, ambachtelijk werkende producenten uit de regio. De kookstijl van chef Timo Agterberg is klassiek met een moderne toets. De wijnkaart van gastvrouw Danique Haaksman luistert nauwgezet naar het menu en combineert klassiek met modern. Van Libanon tot Frankrijk, Haaksman selecteert bekende- en onbekende parels uit de wijnwereld. Een bezoek aan De Witte Zwaan staat synoniem aan een culinair verrassende avond!

Timo Agterberg & Danique Haaksman – Quote

“Fine dining met verschillende structuren en kruidige en frisse accenten, in combinatie met een lichte en elegante kookstijl zorgen voor een wow-factor bij onze gast. Timo Agterberg

“Het menu is opgebouwd van licht naar stevig en gaat dan weer naar fris. Dat geldt ook voor de opbouw van onze amuses, die wij afsluiten met onze signatuur-amuse: het cornetto-ijsje.” – Danique Haaksman

 

CV Timo Agterberg

Alle kindertijdherinneringen van Timo Agterberg spelen zich af in Restaurant De Witte Zwaan, zijn vader is hier destijds de patron-cuisinier. Timo leert dus al van jongs af aan de kneepjes van het koksvak want de liefde voor het koken krijgt hij letterlijk met de juslepel ingegoten. Agterberg gaat naar de koksopleiding en mag als leerling kok aan de slag bij De Hoefslag. Door chef Karl van Baggem wordt hij bijgespijkerd in de klassieke Franse keuken. Bij De Hoefslag leert hij dat je als kok moet beschikken over een ijzeren discipline. Na De Hoefslag wordt hij aangenomen als leerling kok bij Restaurant De Saffraan. Chef Kars van Wechem voert een frisse, lichte en elegante kookstijl met Oosterse tinten. Hier proeft Agterberg de passie voor het vak, maar hij wil meer en het liefst een eigen restaurant beginnen. Hij is pas 21 jaar en krijgt plotseling zijn grote kans. In 2013 gaat hij terug naar het oude honk en wordt, net als zijn vader destijds, chef van Restaurant De Witte Zwaan. In 2015 komt Danique Haaksman als gastvrouw het team versterken. Met succes weten zij De Witte Zwaan op de kaart te zetten en zodoende worden zij aanbevolen door diverse restaurantgidsen.

 

Inner Voice Timo Agterberg

“Je moet de juiste mensen om je heen verzamelen en weten wat je aan elkaar hebt, pas dan kun je je samen als team op de kaart zetten!”

Delen