\

De Fuik

Maasdijk 1, 5308 JA Aalst, GLD, Nederland
Bezoek website

Restaurant De Fuik

Midden in de Bommelerwaard, in het pittoreske Gelderse dorpje Aalst, vind je Restaurant De Fuik. Bij binnenkomst valt gelijk het fenomenale uitzicht op, want dit restaurant biedt een 180˚ panorama view. Het uitzicht op de Maas en de uiterwaarden is onovertroffen en de zonsondergangen zijn hier ongekend! Niet alleen het uitzicht maar ook de keuken is zeer de moeite waard. Chef Martin Ruisaard kookt klassiek Frans met een knipoog naar de Mediterrane en Aziatische keuken. Gastvrouw Rosita heeft naast de wijnkaart ook een feestelijke champagnekaart. Aanrader in de zomer is het terras op palen. Het terras van de Fuik is al meerdere keren uitgeroepen tot de mooiste van Nederland!

Martin & Rosita – Quote

“Ik zoek  graag de spanning op in het smaakpalet. In het voorjaar proef je mijn lichte frisse smaken en in het najaar zijn het volle aardse smaken.” Martin Ruisaard

“Het allerbelangrijkste van een lunch of diner is voor mij misschien wel de oprechte gastvrijheid, daarom is De Fuik een plek waar ‘welkom’ ook echt ‘welkom!’ betekent.” Rosita Ruisaard

Martin Ruisaard CV

 

Martin Ruisaard is 12 jaar als hij de Horeca Vakschool bezoekt in Rotterdam. Hij wil zich bekwamen als kok en gaat naar de koksopleiding. Hij loopt stage bij Restaurant De Zwetheul** en Restaurant Parkheuvel***. Van chef Erik van Loo leert hij de ware definitie van smaak, alsook het begrip ‘nuance’. Bij Parkheuvel haalt chef Cees Helder het beste in hem naar boven, hij is voor Ruisaard een groot leermeester. Bij L’Orage krijgt hij de kans en het vertrouwen van chef Jannie Munch om het geleerde in de praktijk te brengen. Tijdens de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok’ te Leeuwarden gaat hij aan de slag als chef de partie bij Restaurant De Gastronoom in Harlingen. Van chef Marco Poldervaart mag hij alles zelf maken, van saus tot bonbon. Poldervaart is een geweldige opleidingscoach en hij geeft hem ruimte en vrijheid zich te ontwikkelen tot chef. Ruisaard vervolgt zijn weg en wordt aangenomen bij Restaurant Amarone*.  In 2011 wordt hij benadert door Poldervaart, deze heeft inmiddels Restaurant De Fuik overgenomen en wil hem als zijn keukenchef. Ruisaard accepteert en maakt met partner Rosita de overstap. Anderhalf jaar later nemen zij – inmiddels getrouwd – De Fuik over van Poldervaart.

 

Inner Voice Martin Ruisaard

 

“Kwaliteit staat altijd voorop: of het nou gaat om de gast, het product of de bereiding. Je moet gewoon de tijd nemen en nooit de makkelijkste weg kiezen. Kwaliteit kost nu eenmaal tijd!”

Delen