\

Bentinck

Drostestraat 12, 3958 BK Amerongen, Nederland
Bezoek website

Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige stallen van het historische landgoed rondom Kasteel Amerongen. Het restaurant is gehuisvest in één van de best bewaarde historische stalinterieurs van Nederland. Absolute blikvangers zijn, naast de authentieke stalinrichting, het wandkleed van kunstenares Claudy Jongstra en de wijnkamer in de oude zadelkamer. Chef kok Tommy Janssen laat zich in de keuken o.a. inspireren door de seizoenen van de historische kasteelmoestuin, specerijen uit het verre oosten en streekproducten van de Utrechtse Heuvelrug. Voor lunch, diner, kopje koffie of een ander onvergetelijk moment op een unieke locatie, bent u bij Restaurant Bentinck aan het juiste adres!

Peter-Paul Swijnenburg– Quote

“Ik vind het belangrijk dat ik als ondernemer en gastheer niet alleen let op de kwaliteit – welke qua ambiance, service en culinair product altijd top moet zijn – maar ook op de prijs. We zien veel gasten regelmatig terugkeren, dat is voor ons een kans om het verschil te maken in de beleving van onze gasten.” Peter-Paul Swijnenburg

Peter-Paul Swijnenburg CV

Peter-Paul Swijnenburg gaat na de middelbare school naar de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Naast zijn studie werkt hij voor een cateraar en wordt hij ingezet op grote evenementen. De catering business bevalt hem goed en hij besluit na zijn opleiding aan de slag te gaan bij Grand Catering in Nieuwegein. Hier doet hij ervaring op in de organisatie en de logistiek van food events. Hard werken en lange dagen maken blijken de corebusiness van de cateringwereld. Na 5 jaar wordt hij onder de vlag van Grand Catering locatiemanager van het Beatrixtheater in Utrecht, een zeer grote en veeleisende opdrachtgever die dagelijks ruim 2000 gasten ontvangt. Alles draait om delegeren, kwaliteit en het logistieke proces. Hij ervaart dat je als manager – wil je een gedegen bedrijfsstrategie uitzetten en uitvoeren – moet beschikken over een helikopterview. Swijnenburg is klaar voor de volgende stap in zijn carrière en wil zelf ondernemen. Samen met zijn vrouw Erika start hij in 2006 de evenementenlocatie Buitenplaats Amerongen. Daarnaast opent hij in 2016 evenementenlocatie Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen en breidt in 2017 Buitenplaats Amerongen succesvol uit met Restaurant Bentinck.

Inner Voice Peter-Paul Swijnenburg


“We zijn een fris, jong en ambitieus team. We schakelen snel en geven energie, durven onze nek uit te steken en fouten te maken. Alleen op die manier kunnen we doorgroeien en boeken we gezamenlijk succes.”

Delen